Τη μαύρη τρύπα των 30 δισ. ευρώ της πανδημίας θα κληθούν να καλύψουν οι φορολογούμενοι… του μέλλοντος!

Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεδιπλώσει το πραγματικό της σχέδιο: επιβολή μέτρων και εφαρμογή πλειστηριασμών

Must Read

Ζημιά 30 δισ. ευρώ θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα της πανδημίας το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό το οποίο έχουν κοστίσει έως σήμερα τα πακέτα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και οι απώλειες εσόδων από τα κρατικά ταμεία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο OPEN, είναι κρίσιμη η διαχείριση του προβλήματος αυτού, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσα στα επόμενα χρόνια. «Ύστερα από ένα χρόνο και πολλά δισεκατομμύρια, ταμειακά αυτή η υπόθεση στο κράτος έχει κοστίσει πάνω από 30 δισ. έως τώρα, και βεβαίως δεν είναι στο κράτος, είναι οι φορολογούμενοι του μέλλοντος οι οποίοι παίρνουν αυτό το κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Εκτίμηση που πατά σε «γυάλινα πόδια»

Το Υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν μελλοντικά από την ανάπτυξη που θα φέρουν οι επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, μια εκτίμηση που μάλλον πατά σε «γυάλινα πόδια», καθώς οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κάνουν λόγο για ρυθμούς λίγο πάνω από το 1%.

Πίσω από τις λέξεις φαίνεται ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεδιπλώσει το πραγματικό της σχέδιο, το οποίο δεν είναι άλλο από την επιβολή μέτρων και την εφαρμογή πλειστηριασμών, προκειμένου να καλύψει τα «σπασμένα» της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This