Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Τη μαύρη τρύπα των 30 δισ. ευρώ της πανδημίας θα κληθούν να καλύψουν οι φορολογούμενοι… του μέλλοντος!

Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεδιπλώσει το πραγματικό της σχέδιο: επιβολή μέτρων και εφαρμογή πλειστηριασμών

Ζημιά 30 δισ. ευρώ θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα της πανδημίας το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό το οποίο έχουν κοστίσει έως σήμερα τα πακέτα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και οι απώλειες εσόδων από τα κρατικά ταμεία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο OPEN, είναι κρίσιμη η διαχείριση του προβλήματος αυτού, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσα στα επόμενα χρόνια. «Ύστερα από ένα χρόνο και πολλά δισεκατομμύρια, ταμειακά αυτή η υπόθεση στο κράτος έχει κοστίσει πάνω από 30 δισ. έως τώρα, και βεβαίως δεν είναι στο κράτος, είναι οι φορολογούμενοι του μέλλοντος οι οποίοι παίρνουν αυτό το κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Εκτίμηση που πατά σε «γυάλινα πόδια»

Το Υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν μελλοντικά από την ανάπτυξη που θα φέρουν οι επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, μια εκτίμηση που μάλλον πατά σε «γυάλινα πόδια», καθώς οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κάνουν λόγο για ρυθμούς λίγο πάνω από το 1%.

Πίσω από τις λέξεις φαίνεται ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεδιπλώσει το πραγματικό της σχέδιο, το οποίο δεν είναι άλλο από την επιβολή μέτρων και την εφαρμογή πλειστηριασμών, προκειμένου να καλύψει τα «σπασμένα» της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ