Προκαταβολή φόρου: Ποιοι κερδίζουν από τη μείωση

Επεκτείνεται η απαλλαγή από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης

Must Read

Η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω στην οικονομία και τις ζωές του πολιτών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφάσισε μία σειρά μέτρων για την διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε τόσο στην μείωση του σχετικού συντελεστή σε 22% από 24% για το 2021 και εφεξής όσο και στην μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα από 100% σε 80% με πρώτη εφαρμογή στα εισοδήματα που θα προκύψουν εντός του 2021.

Ειδικά για τα εισοδήματα του 2020, δηλαδή της χρονιά για την οποία τώρα θα υποβληθούν οι δηλώσεις, η προκαταβολή φόρου των νομικών προσώπων μειώνεται σε 70%.

Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ανέρχεται σε 45% (μειώθηκε από 100% σε 55%).

Η απαλλαγή από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης επεκτείνεται και θα καταλαμβάνει επιπλέον τα εισοδήματα φυσικών προσώπων που αποκτώνται εντός του 2021 και προέρχονται από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη θεσπισθεί η απαλλαγή του εισοδήματος φυσικών προσώπων από μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα για το 2021 ενώ προβλέφθηκε η συνέχισή της και για το 2022. Εξαιρέθηκαν της ανωτέρω απαλλαγής τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στον δημόσιο τομέα και οι συντάξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This