Αλαλούμ με τις πάγιες δαπάνες – Άγνωστο αν θα δοθεί παράταση του μέτρου

Παρά τη λεκτική διόρθωση για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης για κατάθεση αίτησης, δεν έχει εκδοθεί ακόμα υπουργική απόφαση

Must Read

Με συνεχείς… αναδιπλώσεις προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών να αποκρούσει τις μαζικές διαμαρτυρίες επιχειρήσεων και φοροτεχνικών για την επιδότηση των πάγιων δαπανών, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 17 Ιουνίου, ενώ η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία στο τέλος Μαΐου.

Μπροστά στην κατακραυγή της αγοράς, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου, αφού βασική προϋπόθεση στο αρχικό σχέδιο ήταν η υποβολή φορολογικής δήλωσης από τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παρά τη λεκτική διόρθωση του οικονομικού επιτελείου μέσω ανακοίνωσης, ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν, αλλά να μην υποβάλουν το έντυπο Ε3 της φορολογικής δήλωσης σε αυτή τη φάση, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια νέα υπουργική απόφαση που να αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτή την τροποποίηση.

Αυτό έχει αποτέλεσμα όλο το σχέδιο να βρίσκεται στο «αέρα» και καμία επιχείρηση να μην προλαβαίνει να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης των πάγιων δαπανών συνολικού προϋπολογισμού 500.000.000 ευρώ.

Πρακτικά, αν μια επιχείρηση συμπληρώσει όλα τα στοιχεία στο έντυπο Ε1, αλλά δεν το υποβάλει στο TAXISnet, το σύστημα δεν θα κάνει αποδεκτή την αίτηση ενδιαφέροντος για την επιδότηση των πάγιων δαπανών.

Σημειώνεται πως ως πάγιες δαπάνες υπολογίζονται εκείνες που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε3 της Εφορίας, τις οποίες κατέβαλε η εκάστοτε επιχείρηση από τον Απρίλιο του 2020 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, θα επιδοτηθούν οι δαπάνες για:

  • παροχές σε εργαζόμενους
  • ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολουμένων
  • ενέργεια
  • ύδρευση
  • τηλεπικοινωνίες
  • ενοίκια
  • λοιπά λειτουργικά έξοδα
  • χρεωστικούς τόκους και συναφή έξοδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This