Τι αλλάζει στην αποδοχή κληρονομιάς – Έρχεται ρύθμιση… ανάσα

Must Read

Λύση σε όσους αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, έρχεται να δώσει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αλλαγές, με τις οποίες αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης, έως και 48. Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και άλλους έκτακτους φόρους ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης φέρεται να έχει λάβει και το «πράσινο» φως των θεσμών.

Με τις περισσότερες δόσεις, θα περιοριστεί το φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιάς, απόφαση στην οποία οδηγούνται εξ ανάγκης δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον φόρο.

Σε ό,τι αφορά τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24. Και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση την περιουσία του οφειλέτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This