Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Τι αλλάζει στην αποδοχή κληρονομιάς – Έρχεται ρύθμιση… ανάσα

Λύση σε όσους αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, έρχεται να δώσει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αλλαγές, με τις οποίες αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης, έως και 48. Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και άλλους έκτακτους φόρους ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης φέρεται να έχει λάβει και το «πράσινο» φως των θεσμών.

Με τις περισσότερες δόσεις, θα περιοριστεί το φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιάς, απόφαση στην οποία οδηγούνται εξ ανάγκης δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον φόρο.

Σε ό,τι αφορά τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24. Και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση την περιουσία του οφειλέτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ