Παρασκευή 6/8/2021

Συνεχίζεται η κοροϊδία σε 95.000 συνταξιούχους – Τους κλέβουν 88.000.000 ευρώ!

Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει απόφαση του ΣτΕ για την παράνομη φορολόγηση αναδρομικών της περιόδου 2009-2015

Συνεχίζεται η κοροϊδία για 95.000 συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά το διάστημα 2009-15, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικράτειας έχει αποφανθεί ότι τα «ραβασάκια» που έλαβαν δεν θα πρέπει να πληρωθούν.

Μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) πραγματοποίησαν χθες το πρωί, Δευτέρα 5/7, διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το 2019 τούς επιβλήθηκε παράνομη πρόσθετη φορολόγηση, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, επειδή έλαβαν αναδρομικά για τις συντάξεις τους την περίοδο 2009-2015.

Η συνολική δαπάνη υπερβαίνει τα 88.000.000 ευρώ και αυτά τα ποσά πρέπει να διαγραφούν (μετά την εκτέλεση των τριών αποφάσεων του ΣτΕ) από τους πίνακες οφειλής των βεβαιωμένων ποσών και προσαυξήσεων στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, καθώς και να επιστραφούν σε όσους έχουν πληρώσει όλο το ποσό, όσους έχουν ρυθμίσει και συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους και σε όσους έχουν κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το χρονικό

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 η ΑΑΔΕ διαπίστωσε πως οι υποθέσεις χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά το 2013 και δεν τα δήλωσαν το έτος 2014, θα παραγράφονταν την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής εστάλησαν με τη μορφή του κατεπείγοντος οι «πράξεις προσδιορισμού του φόρου», οι οποίες όμως έφτασαν στα χέρια των υπόχρεων τις πρώτες μέρες του 2020, προκαλώντας ακόμα μια φορά τους συνταξιούχους, που υπέστησαν αιματηρές περικοπές τα χρόνια των Μνημονίων.

Τα Διοικητικά Εφετεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έκριναν ότι η κοινοποίηση της πράξης θα πρέπει να γίνει εντός της προθεσμίας παραγραφής και όχι μεταγενέστερα, δηλαδή οι υπόχρεοι θα έπρεπε να έχουν λάβει τις πράξεις προσδιορισμού φόρων και προστίμων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο της Επικράτειας αποφάσισε πως οι πράξεις προσδιορισμού φόρων και προστίμων είναι άκυρες, όταν κοινοποιούνται μετά τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εφαρμόσει ακόμα την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Όπως καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ, παρά το αίτημα που κατέθεσαν για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εκείνος όχι μόνο δεν δέχτηκε αντιπροσωπία των συνταξιούχων, αλλά τους παρέπεμψε στον υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο.

Μόνο που ο τελευταίος αποφεύγει να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα, ακόμα και στη Βουλή, σε ερώτηση του κ. Κουρουμπλή!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ