ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Διέρρευσαν στην Γερμανία 90.000 απόρρητα στοιχεία της Mastercard

Must Read

Νέα υποκλοπή στοιχείων και προσωπικών δεδομένων χρηστών πιστωτικών καρτών. Αυτή τη φορά χιλιάδες χρήστες είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να βγαίνουν στον… αέρα.

Όπως έγινε γνωστό σχεδόν 90.000 πελατών της Mastercard στη Γερμανία, τα οποία είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικά, δημοσιεύτηκαν σε διαδικτυακό φόρουμ, αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο δημοσιεύτηκαν αριθμοί πιστωτικών καρτών, ωθώντας τη Mastercard να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία εταιρικής πλατφόρμας.

«Μεταξύ άλλων αναστείλαμε αμέσως τη λειτουργία της πλατφόρμας «Priceless Specials» μόλις λάβαμε γνώση του περιστατικού», τόνισε ο πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι «εφαρμόζονται τα πάντα για τη διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση» με τον εταίρο του.

Το «Priceless Specials» είναι ένα πρόγραμμα πιστότητας, που επιτρέπει στους κατόχους των καρτών Mastercard να έχουν πρόσβαση σε bonus και σε εκπτώσεις για άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου ή οι έξοδοι.

Η υποκλοπή αυτή σημειώνεται ενάμιση μήνα μετά την πειρατεία προσωπικών δεδομένων 106 εκατ. πελατών, Αμερικανών και Καναδών, της αμερικανικής τράπεζας Capital One Financial.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This