Νέο επικουρικό ταμείο: Αρχίζει το μπρα ντε φερ για τις συντάξεις

Κάνουν «φτερά» τα χρήματα των συνταξιούχων!

Must Read

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων αρχίζει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση για το νέο επικουρικό σύστημα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2022 για τους νέους ασφαλισμένους.

Μιλώντας χθες, ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, επέμεινε ότι το νέο σύστημα διασφαλίζει πολύ μεγαλύτερες συντάξεις και επανέλαβε ότι η επένδυση (το «τζογάρισμα») των εισφορών των ασφαλισμένων θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Το 1981, 30 χώρες, κεφαλαιοποιώντας, ιδιωτικοποίησαν τη δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και οι 18 από αυτές επανήλθαν στο προϋπάρχον καθεστώς.

Με λίγα λόγια, απέτυχε το διάβημα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι ένα ποσό που ανέρχεται σε 900.000.000 ευρώ ετησίως και προοριζόταν για μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους «κάνει φτερά για να χρηματοδοτήσει το τζογάρισμα των εισφορών και τους μισθούς των golden boys του νέου Ταμείου, ενώ οι συμμετέχοντες στο ΤΕΚΑ, που θα τζογάρουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας, δεν θα έχουν την παραμικρή ποινική ευθύνη έναντι των ιδιωτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάολα και Παολίνα ντύθηκαν Ινδιάνες και είχαν πραγματικά πετυχημένες στολές

Η Πάολα και η κόρη της Παολίνα γιόρτασαν μαζί την τελευταία Αποκριά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στο καρναβάλι που...

More Articles Like This