Παρατείνεται η καταβολή συντάξεων αναπηρίας

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021

Must Read

Παρατείνεται έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, που χορηγεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), καθώς και όλων εν γένει των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, η πιστοποίηση της οποίας πραγματοποιείται από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η παράταση δόθηκε ύστερα από απόφαση των υφυπουργών Εργασίας Δόμνας – Μαρίας Μιχαηλίδου και Παναγιώτη Τσακλόγλου και κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο προστασίας του εισοδήματος των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς λόγω των απαγορεύσεων και των συστάσεων στις μετακινήσεις για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και των ελλείψεων σε προσωπικό, ήταν πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρχε κίνδυνος περικοπής των παροχών λόγω της παρέλευσης των ραντεβού στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This