Αύξηση-σοκ στο ηλεκτρικό ρεύμα: Θα ξεπεράσει το 30% λόγω… καύσωνα!

Στις «πλάτες» των καταναλωτών άλλη μία οικονομική επιβάρυνση

Must Read

Για άλλη μία φορά, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι καταναλωτές! Και ο λόγος; Ο παρατεταμένος καύσωνας και η αφόρητη ζέστη! Οι αυξημένες θερμοκρασίες και η μεγάλη ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος, θα φέρει τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, και οι πολίτες θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

«Αυξήσεις πάνω από 30%»

Την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος θα είναι πάνω από 30%, όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και στους ιδιώτες παραγωγούς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Όπως είπε, λόγω των αυξημένων αναγκών για ενέργεια εν μέσω παρατεταμένου κύματος καύσωνα, η υψηλή τιμή που αγοράζουμε ενέργεια, θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

«Για πρώτη φορά χθες είχαμε τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο Ενέργειας η τιμή ξεπέρασε τα 145 ευρώ. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση. Και δεν είναι μόνο για τη ΔΕΗ, καθώς και οι ιδιώτες παραγωγοί θα αυξήσουν τα τιμολόγιά τους», τόνισε.

«Το “μάρμαρο” στο τέλος θα το πληρώσει ο καταναλωτής. Είναι βασικό κάποιες εταιρείες να μείνουν στο κράτος, ο ΔΕΔΔΗΕ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ για να μην παίζουν παιχνίδια διάφοροι πάνω στην τιμή του ρεύματος», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει black out, καθώς «έχουμε την ανάλογη τεχνογνωσία και οι τεχνικοί μπορούν να κρατήσουν όρθιο το σύστημα», είπε χαρακτηριστικό.

Ο ίδιος εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου καύσωνα, υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, καθώς οι πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται από την κατανάλωση ρεύματος σε καλώδια, διακόπτες και μετασχηματιστές, προκαλούν φθορά στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για απολιγνιτοποίηση, ο λιγνίτης στηρίζει το σύστημα παραγωγής ενέργειας, σημειώνοντας ότι πρέπει να προωθηθεί η πράσινη ενέργεια, αλλά πρέπει να παραμείνουν ως υποστήριξη κάποιες μονάδες λιγνίτη.

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οι ανανεώσιμες πηγές δεν μπορούν από μόνες τους να στηρίξουν το σύστημα ενέργειας», επισήμανε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This