Airbnb και Booking.com θα περνούν από το… κόσκινο της Εφορίας!

Η ΑΑΔΕ κατέληξε σε συμφωνία με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως

Must Read

Σε ένα μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό των αδήλωτων βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις, χωρίς όμως να έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως (Airbnb, Booking.com, Expedia), δεν είναι μια υπογραφή μνημονίων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά η συμφωνία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνει από τις πλατφόρμες, μέσω αξιόπιστων στοιχείων, τα οποία διασταυρώνονται ταχύτερα και πιο εύκολα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020, ένα έτος που σημαδεύτηκε από το lockdown, από τις ενοικιάσεις μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων δηλώθηκαν εισοδήματα 111.000.000 ευρώ, μειωμένα κατά σχεδόν 60% σε σχέση με τα 286.000.000 του 2019. Επισημαίνεται πως το 2017 είχαν δηλωθεί μόλις 62.000.000 ευρώ.

Πλαίσιο συνεχούς ενημέρωσης

Για τον σκοπό αυτόν, οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεχούς ενημέρωσης των πελατών τους, ιδιοκτητών/διαχειριστών ακινήτων, για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα και αποκλεισμού τους από τις ιστοσελίδες τους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σε ό,τι αφορά όσους έχουν ήδη εγγραφεί στις πλατφόρμες και δεν έχουν αποκτήσει αριθμό μητρώου, θα τους ζητηθεί να αποκτήσουν άμεσα. Αν δεν το κάνουν, τότε οι πλατφόρμες υποχρεούνται να αποστέλλουν τα πλήρη στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ και να τους αποβάλλουν. Η Ανεξάρτητη Αρχή θα λαμβάνει από τις πλατφόρμες κάθε Φεβρουάριο όλα τα στοιχεία εισοδημάτων από βραχυχρόνια μίσθωση του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This