Νέο λάθος από τον ΕΦΚΑ με εισφορές!

Τι πρέπει να κάνουν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση

Must Read

Άλλο ένα λάθος που συνεπάγεται ταλαιπωρία και χαμένο χρόνο για τους ασφαλισμένους αποκαλύφθηκε χθες, καθώς τα ειδοποιητήρια εισφορών του 2020 για μη μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση είναι σε αρκετές περιπτώσεις υψηλότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Ανεπισήμως ο ΕΦΚΑ καλεί τους ενδιαφερομένους να επικοινωνήσουν με το τετραψήφιο 1555, που είναι το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, και σε διαφορετική περίπτωση να κλείσουν ραντεβού με το υποκατάστημα της περιοχής τους.

Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν θα προλάβουν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους πριν από την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από ασφαλισμένους και λογιστές στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών με παράλληλη απασχόληση στα ειδοποιητήρια του 2020, που αναρτήθηκαν στις αρχές του μήνα. Ο νόμος ορίζει ότι, σε περίπτωση που οι καταβληθείσες εισφορές για τη μισθωτή απασχόληση είναι υψηλότερες των εισφορών που προκύπτουν από την επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία, δεν υπάρχει έξτρα οφειλή, καθώς καλύπτεται η υποχρέωση καταβολής εισφορών από τη μισθωτή εργασία.

εφκα e-EFKA

Εάν οι εισφορές είναι λιγότερες, μόνο τότε εκδίδεται το ειδοποιητήριο για την πληρωμή και σε αυτήν την περίπτωση πληρώνουν μόνο το ποσό που υπολείπεται της 2ης ασφαλιστικής κατηγορίας, δηλαδή 252 ευρώ συν 10 ευρώ για ανεργία. Πρακτικά, εφόσον οι ασφαλισμένοι έχουν μεικτό μισθό ύψους, τουλάχιστον, 930 ευρώ και άρα οι εισφορές που πληρώνουν (ως μισθωτοί) είναι 252 ευρώ, τότε δεν απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές για τη μη μισθωτή απασχόληση. Εάν όμως ο μισθός τους (και επομένως οι εισφορές τους) είναι μικρότερος, οφείλουν να καταβάλουν τη διαφορά, ειδικά για το 2020, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τα τέλη του μήνα.

Από τη διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον δημόσιο τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This