Ωμός εκβιασμός! Η Ε.Ε. αρνείται χρήματα στο Λιμενικό λόγω των δήθεν παράνομων επαναπροωθήσεων

Τιμωρούν την Ελλάδα επειδή υπερασπίζεται τα σύνορά της

Must Read

Χυδαίος εκβιασμός και απίστευτη υποκρισία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αρνείται να εγκρίνει -σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Spiegel Online– τη χρηματοδότηση της ελληνικής Ακτοφυλακής, επειδή υπερασπίζεται τα θαλάσσια σύνορά μας, και απαιτεί την εγκατάσταση ενός «ανεξάρτητου οργανισμού» που θα… ελέγχει τους άνδρες του Λιμενικού.

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να χρηματοδοτεί την Τουρκία, που σπρώχνει τους μετανάστες προς τη Δύση.

Τη στιγμή δηλαδή που τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θέλουν να υποδεχθούν μετανάστες, τιμωρούν την Ελλάδα επειδή κάνει το αυτονόητο και προσπαθεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

Όσο για το Spiegel, παίζοντας τα γνωστά του παιχνίδια «επαναλαμβάνει» τα επιχειρήματα που εκφράζει σε κάθε τόνο ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ περί επαναπροωθήσεων και αναπαράγουν ΜΚΟ και δικαιωματιστές σε όλη την Ευρώπη.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού που συνοδεύουν τους μετανάστες προς την Ευρώπη, ακόμη και τα οχήματα με τα οποία πέρυσι οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθούσαν να καταστρέψουν τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει τη χρηματοδότηση με 15.800.000 ευρώ της ελληνικής Ακτοφυλακής προκειμένου να καλυφθούν πάγια έξοδα για τον αυξημένο αριθμό περιπολιών που θα χρειαστούν και εν όψει των αναμενόμενων μεταναστευτικών κυμάτων από το Αφγανιστάν.

Όμως η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον τονίζει ότι η Κομισιόν έχει θέσει ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος την καθιέρωση ενός ανεξάρτητου μηχανισμού στην Ελλάδα για την παρακολούθηση της τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ότι ήδη έχει συσταθεί σχετική ομάδα εργασίας. Με απλά λόγια, δηλαδή, η κυρία Γιόχανσον εκβιάζει τη χώρα μας ότι δεν θα εγκρίνει τη χρηματοδότηση, εάν δεν επιτρέψει σε κάποιους «τύπους» να αποκτήσουν έλεγχο επί των συνόρων μας.

Η ιταμή στάση της κυρίας Γιόχανσον, που λειτουργεί ως κεντρική πολιτική φιγούρα των κάθε λογής δικαιωματιστών στην Ευρώπη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ως μοχλός για τη χαλάρωση της ελληνικής προστασίας των συνόρων μας, παρότι, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, η Αθήνα είναι αισιόδοξη ότι τελικά θα πετύχει τον στόχο της και εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικά θα επιτευχθεί «κάποιος συμβιβασμός» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This