Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Συνεχίζεται το «σαφάρι» στα νησιά: 5 παραβάσεις σε 13 καταστήματα

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το τριήμερο 23 έως 25 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Αίγινα Αττικής και τη Σκόπελο Σποράδων.

Συνολικά ελέγχθηκαν 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις από τις οποίες 1 φορολογικής νομοθεσίας, 3 ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και μία για υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

Στην Αίγινα:
• σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση είκοσι τριών αποδείξεων συνολικής αξίας 123 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού επεδείχθησαν και
• σε ψητοπωλείο βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Σκόπελο:
• σε καφέ-μπαρ, παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας και
• καφέ- ουζερί, να λειτουργεί χωρίς εγκατεστημένο τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμής «POS».

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ