Ελληνικό Δημόσιο: Νέα έξοδος στις αγορές, με επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου

Η κοινοπρακτική συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον

Must Read

Το Ελληνικό Δημόσιο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα έξοδο στις αγορές, με την επανέκδοση δυο ομολόγων, διάρκειας πέντε και τριάντα ετών αντίστοιχα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δημόσιο έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να προχωρήσουν στην επανέκδοση αφενός του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοπρακτική συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Για μια νέα έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές είχαν προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα στις εκθέσεις τους ξένοι οίκοι, εκτιμώντας ότι ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) θα προχωρήσει στο άνοιγμα της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου, όπως είχε κάνει και με το 10ετές, αυξάνοντας το μέγεθος του τίτλου. Ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και το επιτόκιο στην περιοχή του 0,172%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This