ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε πληρώνεται η 4η δόση

Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως και 220 ευρώ

Must Read

Η ανεργία και τα χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα οδηγούν σε επιδόματα ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Και αυτό γιατί δίνονται βάσει της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.

Ποιοι είναι οι «τυχεροί»

Aυξημένα ποσά έως και 220 ευρώ θα δουν περισσότεροι από 150.000 δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.

Οι περίπου 150.000 δικαιούχοι θα δουν τις αυξήσεις στην τρίτη πληρωμή του επιδόματος παιδιού η διαδικασία για την οποία είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά για το επίδομα παιδιού αναπροσαρμόζονται από την τρίτη δόση και μετά με βάση τα εισοδήματα του 2020 ενώ οι δύο πρώτες δόσεις πληρώθηκαν προκαταβολικά με βάση τα εισοδήματα του 2019.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που πρέπει να επιστρέψουν χρήματα!

  • Οι δικαιούχοι που είχαν υψηλότερο εισόδημα για το 2020 θα δουν μειωμένη την τρίτη δόση, καθώς από αυτή θα παρακρατηθεί η διαφορά από την προκαταβολή των δύο προηγούμενων που έγιναν βάσει των εισοδημάτων του 2019
  • Όσοι δικαιούχοι πάψουν να θεωρούνται ότι πληρούν τα κριτήρια, τότε θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος παιδιού μετά από ειδοποίηση που θα λάβουν από τον ΟΠΕΚΑ

Ζητούν πίσω χρήματα, ενώ δεν θα έπρεπε!

Όσοι έλαβαν χρήματα ενώ δεν θα έπρεπε θα πρέπει να τα επιστρέψουν καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας.

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια

• Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
• Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
• Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Στις αιτήσεις που υπάρχουν επισυναπτόμενα η έγκριση γίνεται μετά τον έλεγχο των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών από υπαλλήλους του ΟΠΕΚΑ και στη συνέχεια ακολουθεί η πληρωμή.

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

Τέταρτη δόση:
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Πέμπτη δόση:
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Έκτη δόση:
Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This