Τι δήλωσε ο Γ. Βρούτσης για τις 470.000 εκκρεμείς συντάξεις (video)

Must Read

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις των εκκαθαριστικών σημειωμάτων έδωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, αποκαλύπτοντας πως οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες!

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως σε περίπου 223.000 συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανυπολογισμός και για αυτό καθυστερούν τα εκκαθαριστικά. Επίσης, όπως ανέφερε, από τις 470.000 εκκρεμείς υποθέσεις οι 65.000 είναι για συντάξεις χηρείας.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

« Θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις δικαστικές αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός είπε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να δώσει ακόμα ακριβή αριθμό για το πόσες είναι, διότι πρέπει να απαντήσουν όλες οι υπηρεσίες.

«Τον Φεβρουάριο του 2019, όταν 55 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ. Δεσμεύομαι ότι όταν και εφόσον ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσω» δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και χηρείας) ξεπερνά τις 470.000.

«Έχουμε στρέψει όλο μας το ενδιαφέρον και την προσοχή στην απονομή αυτών των συντάξεων. Οργανώνουμε τον ΕΦΚΑ στην κατεύθυνση της απονομής των συντάξεων» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, κάνοντας λόγο για… ανοιχτές πληγές, που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μία από αυτές είναι και το κρίσιμο θέμα του επανυπολογισμού, όπου δεν υπάρχει θετική εξέλιξη… Αντιθέτως, από 1η Ιανουαρίου του 2019 δεν έχουν εμφανιστεί τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

«Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχα δεσμευτεί ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Ωστόσο εχθές ενημερώθηκα ότι για περίπου 223.000 συνταξιούχους δεν έχει γίνει επανυπολογισμός και για αυτό καθυστερούσαν τα εκκαθαριστικά», ανέφερε ο υπουργός συμπληρώνοντας: «Επιβεβαιώνεται ότι έλεγαν ψέματα και επαληθεύεται υποψία που είχαμε, γιατί δεν παρουσιάζονταν τα εκκαθαριστικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνταξιούχοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός θα δουν τα εκκαθαριστικά τους μέσα στον Σεπτέμβριο.

https://www.youtube.com/watch?v=VdvA20CbBtY

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This