Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ πιάστηκαν 97 «εξαφανισμένοι» έμποροι!

Διέπραξαν μεγάλες απάτες σε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος

Must Read

Άνθηση επικρατεί στο φαινόμενο των «εξαφανισμένων» εμπόρων, οι οποίοι διαπράττουν μεγάλες απάτες, βασικά με τον ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο εισοδήματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον περασμένο Ιούνιο εντοπίστηκαν 11 περιπτώσεις, ενώ συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στα δίχτυα των ελεγκτικών Αρχών έπεσαν συνολικά 97 άτομα, με την Εφορία στη συνέχεια να απενεργοποιεί τα ΑΦΜ τους.

Αναλυτικότερα, στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021 η Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) ολοκλήρωσε 116 έρευνες για απάτη στον τομέα του ΦΠΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμη 114 έρευνες.

Από τις 116 που ελέγχθηκαν στις 97 εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και κυρίως στον τομέα της απάτης στον ΦΠΑ, απενεργοποιήθηκαν τα ΑΦΜ τους, ενώ τους καταλογίστηκαν υψηλά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οι «εξαφανισμένοι έμποροι» προχωρούσαν σε εισαγωγές αγαθών από τρίτες χώρες και στη συνέχεια ξεκινούσαν ένα «γαϊτανάκι» των τιμολογίων σε διάφορες εταιρίες που εμπλέκονταν στο κύκλωμα και είχαν έδρα χώρες της Ε.Ε.

Με αυτόν τον τρόπο, που φέρει την ονομασία «καρουζέλ», τα τιμολόγια δεν πληρώνονταν αφού άλλαζαν συνεχώς χέρια, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται ο ΦΠΑ στο Δημόσιο, ενώ δεν καταβάλλεται ο φόρος εισοδήματος και ενδεχομένως οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, η εταιρία που όφειλε να αποδώσει το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας εξαφανιζόταν, προκειμένου να μην μπορεί να εντοπιστεί εύκολα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This