Κλειδώνει η πάγια ρύθμιση για χρέη στην Εφορία από 12 σε 18 δόσεις

Must Read

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία, παρά την αρνητική στάση των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα δημοκρατία, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων από τις 12 στις 18 για όλες τις μόνιμες οφειλές (εφόρια, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ διατηρώντας συγκρατημένη αισιοδοξία για πράσινο «φως» από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι θα μείνουν στο συρτάρι τα σχέδια για αύξηση των δόσεων από τις 24 στις 36 για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, μεταβιβάσεις κλπ.).

Είναι ένα ζήτημα που «καίει» την αγορά, ειδικά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κάτι που μετέφερε στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας. Οι έμποροι πρότειναν τη διεύρυνση της πάγιας ρύθμισης από τις 12 στις 24 δόσεις για τις μόνιμες οφειλές και στις 48 δόσεις για τις έκτακτες οφειλές. Όπως τόνισε ο κ. Καρανίκας, το μέτρο θα ενισχύσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα δημόσια έσοδα, λειτουργώντας ως εργαλείο φορολογικής συμμόρφωσης για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Ζήτησε επίσης την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντας το ως το πιο άδικο οριζόντιο χαράτσι που επέβαλλε η «τρόικα». Ο κ. Καρανίκας συναντήθηκε και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, συναποφασίζοντας τη δημιουργία στενής ομάδας συνεργασίας για την πάταξη του παρεμπορίου.

Την κατάργηση του φόρου διαμονής ή τον περιορισμό της ισχύς του μόνο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με διασφάλιση του ανταποδοτικού του χαρακτήρα, εισηγήθηκε από την πλευρά του στον κ. Σταϊκούρα ο ΣΕΤΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This