Οι αμοιβές των ιδιωτών για να βγάζουν τις συντάξεις

Σε εξέλιξη η διαδικασία των σεμιναρίων προς τους ιδιώτες, ώστε να λάβουν την πιστοποίηση

Must Read

Δημοσιεύτηκε η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι αποζημιώσεις των πιστοποιημένων επαγγελματιών λογιστών και δικηγόρων για τη σύμπραξή τους στη διαδικασία απονομής συνταξιοδοτικών παροχών από το e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου η διαδικασία των σεμιναρίων προς τους ιδιώτες, ώστε να λάβουν την πιστοποίηση. Στόχος του ΕΦΚΑ είναι να εμπλακούν στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων τον Οκτώβριο και από τον Νοέμβριο να εκδίδονται περίπου 30.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις ανά μήνα.

Η αποζημίωση που δικαιούται ο πιστοποιημένος επαγγελματίας για τις ανά κατηγορία πράξεις, όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ορίζεται ως εξής:

α. Εκδοση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης: 40 ευρώ, όταν η βεβαίωση αφορά έναν πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης, 80 ευρώ όταν αφορά περισσότερους του ενός φορείς.
β. Εκδοση βεβαίωσης μη ύπαρξης οφειλόμενων εισφορών αυτοαπασχολουμένου ή ελεύθερου επαγγελματία – υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών: 30 ευρώ.
γ. Εκδοση βεβαίωσης οφειλόμενου ποσού για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου: 30 ευρώ.
δ. Σύνταξη σχεδίου απόφασης προσωρινής σύνταξης ή οριστικής σύνταξης (κύριας ή επικουρικής): 60 ευρώ ανά σχέδιο. Εάν η σύνταξη απονέμεται με βάση τις διατάξεις της διαδοχικής ή της παράλληλης ασφάλισης, στην αποζημίωση ανά σχέδιο προστίθενται 15 ευρώ για κάθε πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο πλέον του ενός.
ε. Εκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης του άρθρου 47 του ν. 2676/1999 (Α’ 1): 60 ευρώ. Εάν η βεβαίωση αφορά χρόνο ασφάλισης που διανύθηκε σε περισσότερους πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η αμοιβή ανέρχεται σε 80 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This