Σε απόγνωση τα νοικοκυριά! 3,2 δισ ευρώ οι απλήρωτοι φόροι

24% αυξήθηκαν τα νέα «φέσια» στο 7μηνο του έτους

Must Read

Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αφού μόνο τον πρώτο μήνα που έπρεπε να καταβληθεί η δόση του φόρου εισοδήματος άφησαν απλήρωτους φόρους 238.000.000 ευρώ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το πρόβλημα παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και παρότι υπήρχε αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων για αρκετούς φορολογούμενους λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφεραν να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, με τα νέα «φέσια» στο 7μηνο του έτους να αγγίζουν τα 3,17 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 2,56 δισ. ευρώ, αύξηση κατά 24%.

Μόνο τον Ιούλιο δεν πληρώθηκαν φόροι ύψους 238.000.000 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο οι απλήρωτες υποχρεώσεις προς την Εφορία έφτασαν τα 139.000.000 ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 71%.

Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ανησυχούν για νέα εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους επόμενους μήνες. Μόνο τον Σεπτέμβριο χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν τρεις μαζεμένες δόσεις του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Παρότι δίνεται η δυνατότητα «διπλής» πληρωμής του φόρου ακινήτων στο τέλος Οκτωβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν τον ίδιο μήνα και την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει ότι έχει δημιουργήσει την τέλεια φοροκαταιγίδα, καθώς θα πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον τρεις δόσεις φόρων κάθε μήνα, τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις ρυθμίσεις στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ ή τη δόση δανείου.

Ο εφιάλτης των νοικοκυριών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αφού έχει εκτοξευθεί και το ποσοστό των οφειλετών που απειλούνται με κατασχέσεις από την Εφορία.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούλιο του 2021 το 71,53% του συνόλου των οφειλετών κινδυνεύει με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όταν στο τέλος του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 69,83%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This