Τι και αν η κρίση βαθαίνει – Στουρνάρας και Σταϊκούρας βλέπουν ανάπτυξη ρεκόρ!

Ο υπουργός Οικονομικών «πουλά» και μειωμένους φόρους!

Must Read

Εν μέσω πανδημίας, υπέρογκων φόρων, υψηλής ανεργίας και μπροστά σε ένα κύμα ανατιμήσεων, Στουρνάρας και Σταϊκούρας προβλέπουν ανάπτυξη ρεκόρ για το 2021! Αυτή η πρόβλεψη των δύο ανδρών προκαλεί έντονα ερωτήματα, για το πώς μπορεί να προκύπτει κάτι τέτοιο, το οποίο φαντάζει -τουλάχιστον- εκτός ελληνικής πραγματικότητας!

Αισιοδοξία που… αγγίζει το 5,9%!

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εμφανίστηκαν αισιόδοξο, ενώ την ίδια ώρα περιέγραψαν την πορεία της εγχώριας οικονομίας με λόγια που στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα φαίνονταν αστεία!

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για ανάπτυξη ύψους πάνω από 6%, ενώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε δείκτη ανάπτυξης που μπορεί να ξεπεράσει το 5,9%.

Ο Γιάννης Στουρνάρας προβλέπει ότι στο τέλος της χρονιάς το ΑΕΠ της χώρας θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο από εκείνο που ήταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 3,5% ετησίως, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ο ίδιος εκτίμησε ότι ο λόγος του Δημοσίου Χρέους ως προς το ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 187% το 2022 από τα επίπεδα του 200% που κυμαίνεται σήμερα.

Όπως ανέφερε, έως το 2019 η Ελλάδα είχε καταφέρει να μειώσει το Δημόσιο Χρέος στα επίπεδα του 180% του ΑΕΠ και θα είχε καταφέρει να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα, αν δεν ξεσπούσε η πανδημία.

Σταϊκούρας: «Έρχονται νέες ελαφρύνσεις, εάν η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από 5,9%»

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε μόνο αισιόδοξη πρόβλεψη για την ανάπτυξη που «έρχεται», προχώρησε και στην προαναγγελία νέων ελαφρύνσεων στην περίπτωση που η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από το 5,9%!

«Η χώρα δείχνει ότι καλύπτει πιο γρήγορα από τις εκτιμήσεις το χαμένο έδαφος του 2020. Με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει ισχυρά με ποσοστό της τάξεως του 5,9% έναντι ύφεσης 8,2% το 2020. Σε αυτό το σενάριο, καλύπτουμε τα 2/3 της απώλειας. Οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε μάλιστα πως όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης «τόσο θα ανταποδίδουμε στην κοινωνία την προσπάθεια που κάνει η ίδια πρωτίστως και η ελληνική κυβέρνηση ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Άρα ναι, δίνονται οι δυνατότητες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία επ’ ωφελεία κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This