Ταξί: Πόσο πάει η «ταρίφα» στα 50 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

Must Read

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, το κόστος για τη μεταφορά με ταξί από το αεροδρόμιο έως το κέντρο, είναι προκαθορισμένο.

  • Από τον
    Βασίλη Σιάσσο

Η Αθήνα έχει ένα από τα χαμηλότερα τιμολόγια, αφού τα 38€ αντιστοιχούν σε 1,12€/χλμ.

Πιο φθηνό ταξί, εξάλλου, θα συναντήσουμε στην Κωνσταντινούπολη (0,64€/χλμ), τη Μόσχα (0,62€/χλμ), τη Βουδαπέστη (1,00€/χλμ), το Κίεβο (0,46€/χλμ), το Βουκουρέστι (0,56€ /χλμ) και τη Βαρσοβία (0,82€/χλμ).

Τα πιο ακριβά κόμιστρα, από την άλλη, απαντώνται στην Ελβετία (Γενεύη 6,00€/χλμ, Ζυρίχη 5,25€/χλμ), στη Νίκαια της Γαλλίας (4,57€/χλμ), στην Κοπεγχάγη (4,00€/χλμ) και στο Ντίσελντορφ (3,11€/χλμ).

Όπως είναι φυσικό, στις περιπτώσεις όπου τα αεροδρόμια βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, το κόστος μεταφοράς αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό.

Για παράδειγμα, τα αεροδρόμια του Μιλάνου (Bergamo και Maplensa) απέχουν 52 και 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, με το κόμιστρο να διαμορφώνεται στα 105 και 95 ευρώ, αντίστοιχα.

Ίδια κατάσταση συναντάμε και στο Λονδίνο, αφού και τα τέσσερα αεροδρόμια της πόλης συγκαταλέγονται στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών χρεώσεων για χρήση ταξί.

Η μεταφορά από το Stansted προς το κέντρο της πόλης, κοστίζει 104 ευρώ (1,65€/χλμ), από το Luton 99 ευρώ (1,80€/χλμ), από το Gatwick 93 ευρώ (1,98€/χλμ), ενώ από το Heathrow κοστίζει 77 ευρώ (2,85€/χλμ).

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την αναλυτική λίστα με τις τιμές των ταξί στα 50 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια:

ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΤΑΞΙ ΣΤΑ 50 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This