«Ψαλιδισμένα» καταφτάνουν τα αναδρομικά για ασφάλιση άνω των 30 ετών

Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 195 ευρώ

Must Read

Αύριο θα καταβληθούν, με εμβόλιμη πληρωμή, τα αναδρομικά του νόμου 4670 που προέβλεπε αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν ασφάλιση άνω των 30 ετών σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους.

Ο μέσος όρος αναδρομικών κυμαίνεται στα 195 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί παρακράτηση φόρου 20%. Όμως, θα πρέπει να περιμένουν για να δουν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους σταδιακά από τον επόμενο μήνα, όπως ενημερώνει ο ΕΦΚΑ.

Πρέπει, παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ότι, με βάση τον νόμο, η πληρωμή των αυξήσεων για τους παλαιούς συνταξιούχους θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις. Οι πρώτες δύο δόσεις (που αφορούν το 2020 και το 2021) θα ενσωματωθούν στις συντάξεις τους στο τέλος Οκτωβρίου (συντάξεις Νοεμβρίου).

Στον αντίποδα, 520.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης διατηρούσαν μεγάλη προσωπική διαφορά και για αυτό δεν θα λάβουν αναδρομικά. Ωστόσο, ο μηδενισμός της προσωπικής διαφοράς συνεπάγεται ότι θα λάβουν τις ετήσιες αυξήσεις που δικαιούνται νωρίτερα.

Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι θα έχουν άμεση ενημέρωση μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ:

Α) σχετικά με την εκκαθάριση των αναδρομικών τους

Β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία

Γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους κλπ

Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στη πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστεί να περιμένουν 215.000 συνταξιούχοι, για τους οποίους ο επανυπολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτιμά ότι, εξ αυτών, μόνο οι 40.000-50.000 τελικά δικαιούνται αυξήσεις στις συντάξεις τους και αναδρομικά.

Σε εκκρεμότητα παραμένει, τέλος, η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά οι κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This