Αυτές είναι οι νέες e-υπηρεσίες

Κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει έναν πλήρως απασχολούμενο λογιστή!

Must Read

Κάθε μέρα και μία… διαφορετική συναλλαγή υπόσχεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς όπως προανήγγειλε έρχονται ακόμα περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες.

Πλέον όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσα από τις πλατφόρμες, κάτι το οποίο αναμένεται να δυσκολέψει μία μεγάλη μερίδα όχι μόνο ηλικιωμένων αλλά και ανθρώπων που απλά δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Με λίγα λόγια, μετά τον δικηγόρο και τον συμβολαιογράφο, απαραιτήτως για την διεκπεραίωση των πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει και έναν πλήρως απασχολούμενο λογιστή!

Από 8,8 εκατ. e-συναλλαγές στα 300 εκατ.!

Ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών στο gov.gr από 8.8 εκατομμύρια το 2018, έφτασε τα 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές που έγιναν μόλις σε ένα εξάμηνο το 2021, ενώ το τρέχον έτος εκτιμάται ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο 14ο συνέδριο του ECR με τίτλο «Το μέλλον μας Τώρα: Αποτελεσματική ανταπόκριση σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός έρχονται ακόμα περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες στον πυρήνα τους θα έχουν την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να διευκολύνουν τον πολίτη και την επιχείρηση. Ανέφερε ενδεικτικά την ίδρυση ατομικής επιχείρησης, η οποία -όπως είπε- θα είναι έτοιμη σε μερικές εβδομάδες από τώρα, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο οποίες θα γίνονται με ψηφιακό σύστημα στο συμβολαιογράφο, τις ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης αλλά και τις ανανεώσεις διαβατηρίων.

«H διαδικτυακή πύλη του gov.gr, είναι η κεντρική μεταρρύθμιση αυτής της κυβέρνησης στην ψηφιακή σφαίρα» σημείωσε ο υπουργός.

«Για μας αυτό είναι το νέο πρόσωπο του κράτους, για εμάς εν τέλει το κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν μια εφαρμογή όπου ο πολίτης αλληλεπιδρά μαζί του ίσως και σε κάποιες περισσότερες εφαρμογές, όταν μιλάμε για το σύστημα υγείας. Το κράτος πρέπει να επανασυσταθεί ως μια πλατφόρμα στην οποία αλληλεπιδρούμε μαζί του», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This