Εφορία: Τέλος χρόνου για πληρωμές

Τι θα γίνει με τις ρυθμίσεις όσων επλήγησαν από την πανδημία

Must Read

Διορία μόλις 24 ωρών έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, με τον λογαριασμό να είναι κάτι παραπάνω από «βαρύς», καθώς αρκετοί οφειλέτες πρέπει να καταβάλουν ακόμα και τέσσερις δόσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή της γ’ δόσης του φόρου εισοδήματος, ενώ πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, η Εφορία έχει δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν διπλή δόση του φόρου ακινήτων στο τέλος Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως έως τις 17 Σεπτεμβρίου έπρεπε να πληρωθούν ταυτόχρονα οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, όσοι φορολογούμενοι έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία έχουν δικαίωμα επανένταξης έως σήμερα το βράδυ, υπό την προϋπόθεση να καταβάλουν ταυτόχρονα τις δόσεις για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το μέτρο αφορά όσους φορολογουμένους επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις από 01/03/2020 έως και 31/07/2021.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν περιθώριο ένταξης στις 120 δόσεις οι μη μισθωτοί οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι 07/10/2019 και πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπαγωγής τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This