Η κοροϊδία στο φυσικό αέριο: Αυξάνεται η τιμή του και μοιράζουν ψευτοεπιδόματα!

Όσα πρέπει να ξέρετε για την επιδότηση

Must Read

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να αναδείξει ένα δήθεν κοινωνικό προφίλ στήριξης των αδύναμων, όμως οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση.

Τώρα, αποφάσισε να επιδοτήσει την κατανάλωση του φυσικού αερίου, την ώρα που οι αυξήσεις είναι προ των πυλών, και αντί να προβεί σε κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών, αρκείται στο να δίνει ψίχουλα.

Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δημιουργείται «Ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης». Και η απορία όλων είναι, θα σωθούν τα ελληνικά νοικοκυριά από ένα ψευτοεπίδομα τη στιγμή που οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να είναι απλησίαστες;

Τι πρέπει να ξέρετε για την επιδότηση

  1. το ύψος της επιδότησης του φυσικού αερίου θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση
  2. δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου λαμβανομένων υπόψη οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων
  3. θα οριστούν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια
  4. το ύψος της επιδότησης ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα

Ράλι δίχως τέλος για το φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του αερίου στη χονδρική αγορά της Ευρώπης έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές του 2021 και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κάτι το οποίο οφείλεται αφενός στα μειωμένα αποθέματα, αφετέρου στην αυξημένη ζήτηση. Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, καθώς η Ρωσία έχει κλείσει τις στρόφιγγες του δικού της αερίου (από το οποίο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό οι Ευρωπαίοι), προκειμένου να «ζεστάνει» τα ρωσικά νοικοκυριά.

Η τιμή μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη στα 100 δολάρια ανά εκατομμύριο θερμικές μονάδες. Για να αντιληφθεί κανείς τι θα σήμαινε αυτό, το αντίστοιχο σε όρους πετρελαίου θα ήταν 580 δολάρια το βαρέλι.

Η εκτίναξη της ζήτησης συνεπάγεται εκτίναξη της τιμής, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση των επενδύσεων σε νέα project φυσικού αερίου. Αυτή η κατάσταση, με τη σειρά της, τροφοδοτεί τις πληθωριστικές πιέσεις, καθιστώντας ακριβότερη την παραγωγή σχεδόν όλων των προϊόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This