Κοροϊδία! Κλέβουν το μέρισμα από τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η... αθώα νομοτεχνική βελτίωση Χατζηδάκη στέλνει τα χρήματα για αυξήσεις σε όσους είχαν πολλά έτη ασφάλισης, και άρα σαφώς μεγαλύτερες απολαβές

Must Read

Κλέβει τα λεφτά των χαμηλοσυνταξιούχων για να δώσει αυξήσεις ο Χατζηδάκης, με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή. Η αθώα νομοτεχνική βελτίωση κρύβει άλλη μία αθλιότητα, καθώς η Ν.Δ. αλλάζει για δεύτερη φορά τη διάταξη με βάση την οποία δόθηκε την άνοιξη του 2019 η 13η σύνταξη.

Τον Φεβρουάριο του 2020, με τον νόμο 4670, καταργήθηκε η 13η σύνταξη και ορίστηκε ότι τα χρήματα αυτά, που ανέρχονται σε 0,5% του ΑΕΠ (δηλαδή 908.000.000 ευρώ ετησίως), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δοθεί μέρισμα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Με την τροπολογία του υπουργού Εργασίας ορίζεται ότι το ποσό αυτό μπορεί να καλύψει και τις πενιχρές αυξήσεις που δόθηκαν λόγω της αύξησης των ποσοστών αναπλήρωσης. Έτσι, ροκανίζει τα λεφτά για τους φτωχούς συνταξιούχους, που μάλιστα κάποιοι από αυτούς πήραν το 2019 όχι μία αλλά δύο συντάξεις, με στόχο να χρηματοδοτήσει τις αυξήσεις για όσους είχαν πολλά έτη ασφάλισης και άρα σαφώς μεγαλύτερες συντάξεις.

Αξίζει δε να θυμίσουμε ότι ένα μέρος από το κονδύλι αυτό από 1η Ιανουαρίου 2022 θα κατευθύνεται και για την κάλυψη των τεράστιων ελλειμμάτων στην επικουρική ασφάλιση, λόγω της εφαρμογής του «ατομικού κουμπαρά».

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος- εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, «όταν η κυβέρνηση κατήργησε με τον ν.4670/2020 τη 13η σύνταξη, προέβλεψε ότι τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν στην καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ παράλληλα προέβλεψε και την καταβολή κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο κάθε έτους στα χαμηλά εισοδήματα.

Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί 84.000.000 ευρώ και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ την καταβολή «διπλού» Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στα τέλη του έτους σε 200.000 νοικοκυριά (δαπάνη 65.000.000. ευρώ). Συνολικά δηλαδή θα δοθούν με τα μέχρι τώρα ισχύοντα 149.000.000 ευρώ ως το τέλος του χρόνου.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν ήδη τις αναπροσαρμοσμένες συντάξεις, με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, η επιπλέον δαπάνη έως το τέλος του έτους θα αγγίξει τα 100.000.000 ευρώ.

Συνολικά λοιπόν θα έχουν δοθεί 250.000.000 ευρώ, δηλαδή 658.000.000 ευρώ λιγότερα από την πρόβλεψη του ν.4611/2019. Τελικά προκύπτει ότι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι με όσα έκοψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2020 από τη 13η σύνταξη… χρηματοδοτούν τις αυξήσεις, που τάχα υπόσχεται η κυβέρνηση, ενώ είναι αμφίβολο και το κοινωνικό μέρισμα του 2021. Πρόκειται για μέγιστη κοροϊδία και απόλυτο εμπαιγμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This