Χατζηδάκης: Από τον Ιανουάριο η ΔΕΗ θα κάνει… προσφορές όπως η κινητή τηλεφωνία!

Must Read

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ. Ο Υπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σχεδιάζεται η ΔΕΗ να μπει στον ανταγωνισμό και να μπορεί να προσφέρει… πακέτα στους πελάτες της, όπως κάνουν και άλλες εταιρείες ενέργειας, με βάση την πρακτική της κινητής τηλεφωνίας.

Με το σχέδιο αυτό υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης θα γίνει ανταγωνιστική και θα περιορίσει την επιβάρυνση των καταναλωτών. Αναφερόμενος στην αύξηση στους λογαριασμούς είπε ότι:  «Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ είναι επαρκής για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και είναι δίκαια κατανεμημένη στη κοινωνία. Τα λιγότερο θα τα συνεισφέρουν οι καταναλωτές, με επίπτωση μόλις 2,5 ευρώ τον μήνα».

Προσθέτει ότι «ξεκίνησε πολύ αυστηρή πολιτική για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» επισημαίνοντας πως «μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν ζητηθεί 30.000 αποκοπές».

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει την ΔΕΗ «ωρολογιακή βόμβα που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει ότι πέραν της αντιμετώπισης του προβλήματος ρευστότητας η στρατηγική της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών μέτρων «που θα δώσουν προοπτική στην επιχείρηση μεσομακροπρόθεσμα».

Στη κατεύθυνση αυτή ανέφερε μέτρα όπως η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, η εκπόνηση καινούργιου business plan, η βαθμιαία απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων -Αμύνταιο Ι και ΙΙ και Μεγαλόπολη ΙΙΙ- και η προώθηση στοχευμένης εθελουσίας εξόδου.

 

.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This