ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επανυπολογισμό συντάξεων

Τι πρέπει να ξέρουν νέοι και παλαιοί συνταξιούχοι

Must Read

Σε λειτουργία τέθηκε χθες ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους που έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση.

Οι συνταξιούχοι, κάνοντας χρήση των κωδικών του TAXISnet, μπορούν να έχουν προσωποποιημένη ενημέρωση σε σχέση με τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού των συντάξεών τους, σε εφαρμογή του νόμου 4670/2020, που προβλέπει αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ασφαλιστικού φορέα, η ενημέρωση αφορά:

Α) την εκκαθάριση των αναδρομικών τους

Β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία

Γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους κ.λπ.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο για τους νέους (με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016) όσο και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι με την εμβόλιμη πληρωμή της περασμένης εβδομάδας, αποκαλύφθηκε ότι μόλις 133.000 συνταξιούχοι, το 8% του συνόλου, δικαιούνται αναδρομικά που ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 8 ευρώ τον μήνα. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι αυτοί (δηλαδή όσοι υπέβαλαν αίτηση πριν από  τον Μάιο του 2016, θα λάβουν τις αυξήσεις που δικαιούνται σε πέντε συνολικά δόσεις.

Εξάλλου, για τα τέλη Οκτωβρίου παραπέμπεται η καταβολή των αναδρομικών σε 29.032 νέους συνταξιούχους (που είχαν υποβάλει αίτηση μετά τον Μάιο του 2016), ενώ έως τα τέλη του χρόνου θα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός άλλων 215.000 συντάξεων, με τον ΕΦΚΑ να εκτιμά ότι εξ αυτών μόνο οι 40.000-50.000 τελικά θα πληρωθούν αναδρομικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This