Νέες προθεσμίες για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Must Read

Την παράταση των προθεσμιών κτηματογράφησης και επανεξέτασης στοιχείων σε Ρέθυμνο, Κυκλάδες, Μεσσηνία και Πιερία ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα, όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές του Ρεθύμνου μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ πέντε ημέρες αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, λήγει η νέα προθεσμία για περιοχές των Κυκλάδων, και συγκεκριμένα για Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Ιο, Κέα, Κουφονήσια, Κύθνο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σχοινούσα, Τήνο, Φολέγανδρο, Μήλο (ο προκαποδιστριακός ΟΤΑ Αδάμαντα), Μύκονο (η Ανω Μερά) και Σαντορίνη (Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Βόθωνος, Βουρβούλου, Εξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς και Οίας).

Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τους κατοίκους του εξωτερικού είναι η 30η Δεκεμβρίου και η 5η Ιανουαρίου 2022. Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας τώρα (πλην του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας) μετατίθεται μέχρι τις 5 Νοεμβρίου η δυνατότητα να επικοινωνήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το γραφείο κτηματογράφησης και να καταθέσουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ή κλείσιμο ραντεβού.

Οι πολίτες έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις και μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, όπου επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, όσοι ιδιοκτήτες επικοινωνήσουν μέχρι και σήμερα το βράδυ με το γραφείο κτηματογράφησης και αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 20η Οκτωβρίου, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This