Ο Χατζηδάκης συνεχίζει τα ψέματα για τις συντάξεις του ΝΑΤ

Ο υπουργός Εργασίας μοιράζει μόνο υποσχέσεις!

Must Read

Συνέχεια των ανεύθυνων υποσχέσεων από τον υπουργό Εργασίας, σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ. Ο Κωστής Χατζηδάκης, για πολλοστή φορά και χωρίς αντίλογο, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη για να επιτεθεί εκ νέου στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση 444 συντάξεων χηρείας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί «τις επόμενες ημέρες» και έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στη Βουλή.

Μέχρι σήμερα, πάντως, ούτε ο υπουργός Εργασίας εξέδωσε την απαραίτητη εφαρμοστική εγκύκλιο ούτε το ΝΑΤ απέστειλε στον ΕΦΚΑ τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση των συντάξεων χηρείας. Αντιθέτως, ο κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι υπάλληλοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν αποφασίσει να μην εκδίδουν συντάξεις και να «βασανίζουν τους πολίτες».

Με αφορμή το τελευταίο αυτό επεισόδιο στην κόντρα του υπουργού με τους υφιστάμενούς του, αποκαλύφθηκε το χάος που επικρατεί και στο ΝΑΤ. Για την έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας, μετά και την ψήφιση της σχετικής διάταξης, εφαρμόζεται μείωση 30% της σύνταξης του θανόντος.

Αυτή δεν θα υπολογιστεί με βάση τους συνταξιοδοτικούς φακέλους, οι οποίοι προφανώς δεν υπάρχουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν σταλεί από το ΝΑΤ στον ΕΦΚΑ και το ζήτημα θα είχε λυθεί χωρίς να προκληθεί αυτή η ένταση, αλλά με βάση τις μηνιαίες καταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων από το κράτος!

Ακόμα χειρότερα, αποκαλύφθηκε ότι το πρόβλημα στο ΝΑΤ είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς υπάρχουν περίπου 10.000 συντάξεις που απονέμονται ήδη και δεν μπορούν να επανυπολογιστούν, όπως ορίζει ο νόμος, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This