Ανατιμήσεις-«φωτιά» έως 8% σε κοτόπουλα και πουλερικά

Εκπέμπουν SOS οι πτηνοτρόφοι

Must Read

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα ενίσχυσης, προκειμένου να αποφευχθεί νέος κύκλος ανατιμήσεων. «Αν δεν υποστηριχθεί ο κλάδος μας -και συνολικά η πρωτογενής παραγωγή-, ώστε να αντεπεξέλθει στο κύμα αυξήσεων της ενέργειας, όποια στήριξη στα νοικοκυριά ουσιαστικά θα εξανεμισθεί, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις μας θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν το επιπλέον κόστος στις τιμές των προϊόντων μας» αναφέρει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας σε επιστολή της προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.

Όλα στα ύψη

Στην επιστολή γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις αυξήσεις του κόστους ενέργειας θέρμανσης, που θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη λειτουργία των πτηνοτροφικών μονάδων και που έρχονται να προστεθούν στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και στη γνωστή αύξηση του κόστους των ζωοτροφών, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό έχουν ήδη απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΕΔΟΠ επισημαίνει ότι περιθώρια για περαιτέρω απορρόφηση του αυξανόμενου κόστους δεν υπάρχουν, οπότε νομοτελειακά θα υπάρξει επιβάρυνση των τιμών για τους τελικούς καταναλωτές. Ζητά, δε, από την κυβέρνηση, παράλληλα με τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια, να εξετάσει με προσοχή το ζήτημα της αντίστοιχης ενίσχυσης των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, όπως η πτηνοτροφία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία ΣΕΤΕΠΕ: Κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη παρακρατούσε τα tips από τους εργαζομένους!

Παρέμβαση σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) μετά από καταγγελίες...

More Articles Like This