Συντάξεις: Θρασύτατη ομολογία Χατζηδάκη!

Άλυτο το πρόβλημα με τις 444 χηρείας του ΝΑΤ

Must Read

Υποκρισίας συνέχεια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Την ώρα που διαλαλεί ότι επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης ομολογεί με θράσος ότι ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τις 444 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, εμπαίζοντας τον κόσμο.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι βρέθηκαν 20.000 φάκελοι με αιτήσεις συνταξιοδότησης που ήταν «ξεχασμένοι» σε υπό συγχώνευση υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι αιτήσεις αυτές αποκαλύφθηκαν μετά τη μεταφορά τους, καθώς τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο σχέδιο συγχωνεύσεων σε όλη τη χώρα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα κατατέθηκαν το 2019 και το 2020, αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες από το 2018 και το 2019. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στελέχη του ταμείου εκτιμούν ότι παγίως ένα 30% των αιτήσεων είναι απορριπτικές γιατί οι ασφαλισμένοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο Υπουργός Εργασίας σπεύδει να υπογραμμίσει «εκ των προτέρων ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση! Ούτε καν για κάτι παραπλήσιο! Μιλάω για ένα νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τη δυσκινησία, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μιλάω για εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ». Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου, εν μέσω έντονων πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και την κοινή γνώμη για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Βεβαίως την ίδια στιγμή άλλη μία παράταση δόθηκε στην εμπλοκή των ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην έκδοση των συντάξεων. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησής τους μέσω εξετάσεων και αναμένεται να πιάσουν δουλειά στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Εντός της εβδομάδας, τέλος, θα οριστικοποιηθεί και η ακριβής ημερομηνία της εμβόλιμης πληρωμής των αναδρομικών και των αυξήσεων για 29.032 συνταξιούχους που είχαν άνω των 30 ετών ασφάλισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This