Φοροκαταιγίδα πάνω από 2 δισ. έως την Παρασκευή

Τα 850.000.000 ευρώ φτάνουν η 1η και η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Must Read

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, για να πληρώσουν μια σειρά από φόρους που η προθεσμία καταβολής τους λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Με την ακρίβεια να χτυπά «κόκκινο» και τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται μέρα τη μέρα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, όπως:

  • Την 1η και τη 2η δόση του ΕΝΦΙΑ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ύψους σχεδόν 850.000.000 ευρώ
  • Τη γ’ δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, συνολικού ύψους 480.000.000 ευρώ
  • Τις δόσεις Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου που απαιτούνται για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων και αφορά τους οφειλέτες που την απώλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας (από 1ης Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021) και επιθυμούν την επανένταξή τους

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΒusinessSupport» μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Φυσικά, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική για όσους έχουν και άλλες υποχρεώσεις, όπως η δόση ενός δανείου ή πληρώνουν άλλες ρυθμίσεις σε Εφορία και Ταμεία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.

Ο λογαριασμός του μήνα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, καθώς έως τις 29 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, με τα κρατικά έσοδα να υπολογίζονται κοντά στα 600.000.000 ευρώ.

Η «φοροκαταιγίδα» θα συνεχιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, καθώς τότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των τελευταίων δόσεων σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος, ενώ έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, που αναμένεται να φέρουν στα κρατικά ταμεία σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Αυτές οι πληρωμές θα γίνουν αυτή την εβδομάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This