Συνταξιούχος με e-shop δεν δήλωσε 1 εκατ. ευρώ!

Έξι απίστευτες παραβάσεις φοροδιαφυγής 1,7 εκατ. ευρώ

Must Read

Απίστευτα περιστατικά φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου ξεσκέπασαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς εντόπισαν έξι κραυγαλέες περιπτώσεις εταιριών με μη έκδοση αποδείξεων, μη δήλωση εισοδημάτων και ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ.

Μάλιστα, η συνολική φοροδιαφυγή φτάνει το 1.700.000 ευρώ, με πάνω από το μισό ποσό της φοροδιαφυγής να αφορά έναν… συνταξιούχο!

Τρελές ιστορίες φοροδιαφυγής

Στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων από συνταξιούχο, προέκυψε, για τις χρήσεις 2018 και 2019, η μη έκδοση 55.000 φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 950.000 ευρώ, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Μια ακόμα απίστευτη υπόθεση εντοπίστηκε στην κεντρική Μακεδονία, όπου ατομική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο ρούχων, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, βρέθηκε ότι για τις χρήσεις 2016 έως 2019 ότι δεν είχε εκδώσει πέντε τιμολόγια για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, συνολικής αξίας 110.000 ευρώ!

Σε ατομική επιχείρηση εμπορίας προϊόντων μέσω διαδικτύου στην Αχαΐα, ύστερα από άνοιγμα λογαριασμών, διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2016-2018 δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής, με τις Αρχές να μην μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό τους, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, συνολικής αξίας 280.000 ευρώ.

Ύστερα από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι, κατά τις χρήσεις 2017 έως 2019, «ξέχασε» να εκδώσει 6.500 αποδείξεις και τιμολόγια, συνολικής αξίας 140.000 ευρώ, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Σε νησί του Ιονίου, έπειτα από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων σε προσωπική εταιρία με αντικείμενο τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, προέκυψε, για τις χρήσεις 2016 έως 2019, ότι δεν εκδόθηκαν 3.000 αποδείξεις και παραστατικά, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, συνολικής αξίας 125.000 ευρώ.

Τέλος, ύστερα από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων σε επιχειρηματία στην Άρτα διαπιστώθηκαν, για τις χρήσεις 2017 και 2018, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, συνολικής αξίας 88.000 ευρώ, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This