Brain drain: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή 1.000 «Ελλήνων» που ήταν …Βρετανοί!

Δεύτερο φιάσκο! Μόνο 75 ξένοι επενδυτές θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα

Must Read

Σε μία εκτός τόπου και χρόνου συνέντευξη Τύπου προχώρησε χθες το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διατάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση από το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας επιθυμούν να γίνουν ξανά περισσότεροι από 1.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα μας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ωστόσο μέσα σε αυτούς βρίσκονται και Βρετανοί, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκή υπόσταση μετά το Brexit.

Όλα αυτά την ώρα που το Brain drain έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού τα Μνημόνια ανάγκασαν πάνω από 500.000 εργαζομένους να εγκαταλείψουν τη χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιστροφή μόλις του 0,2% όσων εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω των καταστροφικών Μνημονίων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας για μια δεκαετία.

Για να μπορούν να εκμεταλλευθούν τα φορολογικά κίνητρα για απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 50% του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτάται στη χώρα μας θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

α) Να μην ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδος τα προηγούμενα 5 από τα 6 έτη

β) Να μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία από κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ ή από κράτος με το οποίο είναι σε ισχύ συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα

γ) Να παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης σε νέα θέση (που ασκείται είτε σε ημεδαπό νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα είτε σε μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπής επιχείρησης στην Ελλάδα)

δ) Να δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον για μία διετία

Το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει και για τους 75 ξένους επενδυτές που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως φαίνεται από τις εισπράξεις στα κρατικά ταμεία, δεν πρόκειται για χαρτοφυλάκια μεγάλου βεληνεκούς.

Τα έσοδα αγγίζουν μόλις τα 9.800.000 ευρώ, ενώ τα ευεργετικά μέτρα θέλουν να απολαύσουν και 23 συγγενικά τους πρόσωπα από 21 χώρες. Συγκεκριμένα, οι χώρες προέλευσης είναι: Αυστραλία, Αργεντινή, Ελβετία, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μονακό, Παναμάς, Ρωσία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Καναδάς, Κύπρος, Λίβανος, Μάλτα, Ομάν, Σενεγάλη και Τσεχία.

Αλλοδαποί συνταξιούχοι

Επιτυχία θεωρεί το οικονομικό επιτελείο και τη φορολογική έλευση 157 αλλοδαπών συνταξιούχων, που αποφάσισαν να εγκατασταθούν φορολογικά στην Ελλάδα, κυρίως από τις χώρες του Βορρά.

Τα έσοδα αναμένεται να αποτυπωθούν το 2022, όταν  οι εν λόγω φορολογούμενοι θα υποβάλουν στην Εφορία φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει εντός του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This