Οριστικό! Παράταση για τρεις μήνες στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η Κομισιόν ενέκρινε αλλαγές της κυβέρνησης, η οποία όμως ξέχασε την επιδότηση της δόσης των στεγαστικών για τον Οκτώβριο

Must Read

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβαν οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα». Σημειώνεται πως η επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας έλαβε τρίμηνη παράταση για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2021, καθώς στο τέλος του καλοκαιριού είχε βρεθεί ένα αδιάθετο ποσό της τάξεως των 48 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Κομισιόν τις ακόλουθες τροποποιήσεις στο υφιστάμενο καθεστώς:

1) τρίμηνη παράταση της περιόδου στήριξης του δανείου από εννέα σε δώδεκα μήνες

2) μείωση του μέγιστου ποσού ενίσχυσης ανά δικαιούχο (μεταξύ 33% και 40% χαμηλότερα σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του υφιστάμενου καθεστώτος). Τα άλλα στοιχεία του συστήματος θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Όσον αφορά το υφιστάμενο καθεστώς ενισχύσεων, η επιτροπή διαπίστωσε ότι η επιχορήγηση στους ιδιοκτήτες κατοικιών στο πλαίσιο του τροποποιημένου καθεστώτος θα παρέχει έμμεσο πλεονέκτημα στις τράπεζες που εξέδωσαν τα δάνεια.

«Ξέχασαν» την επιδότηση Οκτωβρίου

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες η «δημοκρατία», χιλιάδες δανειολήπτες που έπρεπε να καταβάλουν τη μηνιαία δόση πριν από τις 13 Οκτωβρίου δεν έλαβαν την επιδότηση του μήνα, αφού το οικονομικό επιτελείο καθυστέρησε την έκδοση του ΦΕΚ. Αποτέλεσμα, τα χέρια της ΑΑΔΕ να είναι «δεμένα» και να μην μπορεί να καταβάλει στις τράπεζες το αντίστοιχο κονδύλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το email από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έλαβαν και δανειολήπτες που θα έπρεπε να καταβάλουν τη δόση της τράπεζας και μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο η επιδότηση Οκτωβρίου πιστώθηκε κανονικά στους λογαριασμούς τους.

Όσοι δεν έλαβαν την κρατική ενίσχυση για τον προηγούμενο μήνα, η τρίμηνη επέκταση του «Γέφυρα 1» θα αρχίσει από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Ωστόσο, το αλαλούμ που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο γίνεται αντιληπτό ακόμα μια φορά, καθώς ουδείς σκέφτηκε πως οι δανειολήπτες είχαν προγραμματίσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με βάση την κρατική επιδότηση, αντί ολόκληρης της μηνιαίας δόσης προς την τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση και λίφτινγκ στο «ΓΕΦΥΡΑ»: Η επιδότηση αυξάνεται σε 12 μήνες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This