Ανατιμήσεις: Στο καναβάτσο καταναλωτές και επαγγελματίες! Οκτώ στους 10 δεν τα βγάζουν πέρα

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα - Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί μεγάλο πρόβλημα τις αυξήσεις

Must Read

Μεγάλη ανησυχία σε όλο το οικονομικό φάσμα της κοινωνίας έχει προκαλέσει το ισχυρό «κύμα» των ανατιμήσεων. Τα στοιχεία που καταγράφονται από την εξαμηνιαία διερεύνηση του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής, από την Pulse RC σε συνεργασία και για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, δείχνουν πως πάνω από 8 στους 10 καταναλωτές και επαγγελματίες αξιολογούν τις αυξήσεις στις τιμές που αναμένονται στην αγορά και στα προϊόντα ως ένα (αρκετά έως πολύ) μεγάλο πρόβλημα.

Επιπλέον, αν και αναγνωρίζεται ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την προστασία των καταναλωτών για τις ανατιμήσεις (επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης κ.λπ.), καθώς και τα μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας (μείωση του ποσοστού επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών κ.λπ.) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρ’ όλα αυτά θεωρείται ότι πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω.

Περισσότεροι από 6 στους 10 απαντούν ότι και οι δύο πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πάνω από τους μισούς κρίνουν ότι απαιτούνται νέα μέτρα στήριξης.

Σε καλύτερη θέση, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Απριλίου, εμφανίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι και στους τρεις τακτικούς και επαναλαμβανόμενους δείκτες οικονομικής «ασφυξίας»:

·      το 31% (από 44%) παραμένει με προσωπικές ή οικογενειακές τραπεζικές, φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχει καθυστερήσει την πληρωμή τους

·      το 31% (από 34%) συνεχίζει να έχει επαγγελματικές τραπεζικές, φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις σε καθυστέρηση

·      το 53% (από 56%) εξακολουθεί να ανησυχεί για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του, τους επόμενους 6 μήνες

«Προκύπτει η ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη πριν από τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, που αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για τη λειτουργία επιχειρήσεων σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως σε λιανεμπόριο και εστίαση» σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This