Τι ισχύει για τις επιδοτήσεις από τα προγράμματα «Γέφυρα 1 και 2»

Θα δοθεί η δέκατη δόση στα τέλη Νοεμβρίου και η δωδέκατη δόση στα τέλη Ιανουαρίου

Must Read

Διευκρινίσεις για τις πληρωμές των προγραμμάτων «Γέφυρα 1 και 2», που έγιναν στα τέλη Οκτωβρίου, παρείχε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι πληρωμές του «Γέφυρα 1» στα τέλη του προηγούμενου μήνα ανήλθαν στα 8.500.000 ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 75.632 δανείων πρώτης κατοικίας και 50.096 δικαιούχων.

Από αυτούς, πάνω από 43.000 δικαιούχοι έλαβαν τη δέκατη δόση, καθώς με τις πληρωμές του Οκτωβρίου ενεργοποιήθηκε η τρίμηνη επέκταση της κρατικής επιδότησης.

Οι λοιποί δικαιούχοι που είχαν ήδη λάβει επιδότηση επί εννέα μήνες δεν επιδοτήθηκαν τον Οκτώβριο, διότι όφειλαν να καταβάλουν ολόκληρη τη δόση του δανείου τους, όπως όριζε ο προηγούμενος νόμος (4714/2020).

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου (4842/2021) θεσπίστηκε πλέον η τρίμηνη παράταση της επιδότησης. Ως εκ τούτου, θα λάβουν τη δέκατη δόση στα τέλη Νοεμβρίου και τη δωδέκατη δόση στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η εννεάμηνη επιδότηση θα λάβουν τρεις μήνες πρόσθετη επιδότηση, μετά το πέρας του εννεαμήνου τους.

Όσον αφορά το «Γέφυρα 2», οι πληρωμές στα τέλη Οκτωβρίου ανήλθαν στα 37.800.000 ευρώ επιδοτώντας 19.048 δάνεια και 10.470 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί 20% μείωση κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019.

Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα και για τα δύο προγράμματα ανέρχεται στα 400.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This