«Συν-Εργασία»: Με μεγάλη καθυστέρηση το επίδομα αδείας

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την επόμενη χρονιά!

Must Read

Τον Ιανουάριο θα καταβληθεί τελικά από το κράτος η αναλογία του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Ακόμα μία μεγάλη… επιτυχία για το υπουργείο Εργασίας, το οποίο καθυστερεί για μήνες ολόκληρους την πίστωση των χρημάτων σε χιλιάδες εργαζομένους. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν φυσιολογικό να πληρώνεται κάποιος το επίδομα θερινής αδείας μέσα στο καταχείμωνο.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, η καταβολή του ποσού που αναλογεί στην κρατική ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού. Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, λοιπόν, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση μετά βαΐων και κλάδων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, θα πρέπει να περιμένουν ακόμα δύο μήνες για να λάβουν τα χρήματά που τους αναλογούν.

Διαβάστε ακόμα:

Συν-Εργασία: Ακόμα να δοθεί το επίδομα της… θερινής άδειας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This