Φορολογική «αφαίμαξη» με τον μήνα φέρνει το 2022!

Το τελικό σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ θα έχει ανακοινωθεί έως τον Ιανουάριο, προκειμένου τα εκκαθαριστικά να αναρτηθούν περί τα τέλη Φεβρουαρίου

Must Read

Μαζί με τον μισθό στο τέλος κάθε μήνα, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον έναν φόρο στην Εφορία! Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, οι φόροι θα πληρώνονται από το 2022 σε πολλές δόσεις, ώστε να μη συσσωρεύονται στο β’ εξάμηνο κάθε έτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φετινές πληρωμές που, λόγω της πανδημίας και των καθυστερήσεων που έφερε σε μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, οδήγησαν στην ταυτόχρονη καταβολή έως και τριών δόσεων μέσα σε έναν μήνα για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις των φορολογουμένων, όπως οι δόσεις για ρυθμίσεις οφειλών ή για δάνεια.

«ΕΝΦΙΑ από τον Μάρτιο»

Οι αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των φόρων αναμένεται να αρχίσουν από το 2022, κάτι που έχει «αποκαλύψει» η Κομισιόν από τις αρχές του έτους και επανέλαβε στη χθεσινή έκθεση για τη 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει πως το τελικό σχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ θα έχει ανακοινωθεί έως τον Ιανουάριο του 2022 (αντί για τον τρέχοντα μήνα), προκειμένου τα εκκαθαριστικά να αναρτηθούν περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει η σκέψη για καταβολή του φόρου έως και τον Δεκέμβριο του 2022, δηλαδή σε 10 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, λόγω της έκτακτης κατάστασης, με το νέο κύμα της πανδημίας και το μπαράζ των ανατιμήσεων που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, εκτιμάται ότι ο αριθμός των δόσεων μπορεί να επεκταθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2023, προκειμένου η πληρωμή του φόρου της μεθεπόμενης χρονιάς να αρχίσει και πάλι από τον Μάρτιο.

Νωρίτερα και ο φόρος εισοδήματος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο σχεδιασμός για τον φόρο εισοδήματος, με το υπουργείο Οικονομικών να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος του Taxis νωρίτερα φέτος, ίσως και από τον Απρίλιο ή ακόμα και τον Μάρτιο, προκειμένου η πρώτη δόση να καταβληθεί μετά το Πάσχα.

Το ίδιο σενάριο αναφέρει πως και σε αυτόν τον φόρο θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής σε πολλές δόσεις, έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This