Φθηνότεροι οι λογαριασμοί στην κινητή τηλεφωνία

Σε ισχύ το νέο, μειωμένο τέλος, που κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10%. Η ρύθμιση αφορά συμβόλαια, αλλά και καρτοκινητή

Must Read

Μειωμένοι είναι από την Πρωτοχρονιά οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, καθώς ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση που αφορά τη μείωση των συντελεστών του ειδικούς τέλους για συνδρομητές συμβολαίων, αλλά και καρτοκινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι οι νέοι από 15 έως 29 ετών απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος.

Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας είναι «ελαφρύτεροι» με τη μείωση του τέλους -που αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις- να κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10%. Το συνολικό όφελος που προκύπτει για τον καταναλωτή θα εμφανίζεται στους λογαριασμούς που καλείται να καταβάλλει κάθε μήνα ή κατά τη διάρκεια ανανέωσης του χρόνου ομιλίας σε περίπτωση καρτοκινητού. Για παράδειγμα, σε λογαριασμό συμβολαίου ύψους 150 ευρώ, το μηνιαίο όφελος ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους νέους από 15 έως 29 ετών, οι συντελεστές του ειδικού τέλους μηδενίζονται. Ωστόσο, για να πάρουν την απαλλαγή θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην εφαρμογή της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. Στην περίπτωση ανηλίκων, η εγγραφή πραγματοποιείται από το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια. Ο οικογενειακός δεσμός ταυτοποιείται μέσω του Μητρώου Πολιτών ή των στοιχείων του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σε περίπτωση εγγραφής μέσω ΚΕΠ, ο οικογενειακός δεσμός ταυτοποιείται και βάσει του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή εγγράφου αρμόδιας Αρχής, μεταφρασμένου αρμοδίως και επικυρωμένου από αρμόδια ελληνική Αρχή, από το οποίο να προκύπτει ο οικογενειακός δεσμός ή να προκύπτει η σύνδεση με το ανήλικο πρόσωπο, κατά περίπτωση.

Πρέπει να σημειωθεί πως η απαλλαγή από το ειδικό τέλος στους νέους από 15 έως 29 ετών εφαρμόζεται για μία σύνδεση ή ένα καρτοκινητό ανά δικαιούχο, μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής στην εφαρμογή ή από την επόμενη ανανέωση χρόνου ομιλίας σε περίπτωση σύνδεσης καρτοκινητής. Η εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή αφορά τη χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από τον δικαιούχο/ χρήστη της σύνδεσης και ανεξάρτητα από το πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) προς το οποίο εκδίδονται οι λογαριασμοί ή το πρόσωπο που κατέχει τη σύνδεση της καρτοκινητής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, το συνολικό ποσό, το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, ανέρχεται σε 68.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This