«Τρελή κούρσα» ανόδου για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό

Κλυδωνισμοί στις διεθνείς αγορές

Must Read

Κραδασμούς από τη Wall Street μέχρι τη Σαγκάη και τη Μόσχα προκαλεί η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, με τους δείκτες των μικρών και μεγάλων χρηματιστηρίων να καταγράφουν απώλειες, ενώ οι επενδυτές φαίνεται πως επιστρέφουν στα ασφαλή καταφύγια των κρατικών ομολόγων και του χρυσού.

«Ράλι» ανόδου για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ηλεκτρικό. Το φυσικό αέριο βρέθηκε μέχρι και τα 144 ευρώ η μεγαβατώρα. Το επίπεδο αυτό δεν είναι το υψηλότερο που έχει σημειώσει ιστορικά, αφού στις 21 Δεκεμβρίου είχε καταγράψει το απόλυτο ρεκόρ που ήταν τα 166 ευρώ. 

Το πετρέλαιο έκανε και αυτό μία τρελή κούρσα και έφτασε μέχρι τα 105,79 δολάρια το βαρέλι για να υποχωρήσει εν συνεχεία και να κλείσει αργά το βράδυ κάτω από τα 100 δολάρια ο βαρέλι. Το ηλεκτρικό ρεύμα έκανε άλμα στα 34% στα 235,50 ευρώ η κιλοβατώρα. Μικρή άνοδο για τον χρυσό που βρέθηκε κοντά στα 2.000 δολάρια την ουγκιά.

Την ίδια ώρα, τα χρηματιστήρια βρέθηκαν στο βαθύ κόκκινο, τουλάχιστον ευρωπαϊκά, με απώλειες ακόμη και 5% έως 6%. Με μεγάλη βουτιά άνοιξε και η Νέα Υόρκη με τον δείκτη Dow Jones να χάνει μέχρι και 800 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,28% ή 92 μονάδες στις 35.228 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,50% στις 4,288 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,34% στις 13.473 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Δεύτερη ημέρα πολέμου – Η Ρωσία σφυροκοπά από ξηρά και αέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This