Απολιγνιτοποίηση: Τούς πέταξαν στον δρόμο και τώρα τούς μοιράζουν ψίχουλα!

Στο ταμείο ανεργίας όλοι οι εργαζόμενοι...

Must Read

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου δόθηκε από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης, Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και του ΚΠΑ2 Τρίπολης (για εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Μεγαλόπολης). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 700-933 ευρώ μηνιαία και 8.397-16.794 ευρώ συνολικά.

Επιπλέον, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ στα ΚΠΑ2 Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς, Γρεβενών, Τρίπολης (Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης), Σπάρτης (Δήμου Σπάρτης) και Καλαμάτας (Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This