«Έκρηξη» πληθωρισμού στην Ελλάδα – Έφτασε στο 8% τον Μάρτιο

Επικίνδυνη άνοδος του πληθωρισμού

Must Read

Νεο άλμα της τάξης του 8% καταγράφεται για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η Eurostat, από 6,3% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός έφτασε ο 7,5% από 5,9% που ήταν τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου και αναμένεται ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή να προσεγγίσει το 9%, από 7,2% τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στην Ευρωζώνη οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 44,7% τον Μάρτιο έναντι αύξησης 32% τον Φεβρουάριο, για τα τρόφιμα το κόστος ανέβηκε 5% και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά ανατιμήθηκαν κατά 3,4%.

Τον υψηλότερο πληθωρισμό για τον Μάρτιο είχε η Λιθουανία με 15,6%, ακολούθησε η Εσθονία με 14,8%, ενώ τον χαμηλότερο είχε η Μάλτα με 4,6%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This