Επιδότηση συσκευών: Όλες οι σωστές κινήσεις για να μην τη χάσετε!

Τι συμβαίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια

Must Read

Αρχές του επόμενου μήνα φαίνεται πως ανοίγει η πλατφόρμα για όσους θέλουν να αλλάξουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές και επιθυμούν να είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης που παρέχει το κράτος.

Το πολυναμενόμενο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% για τα νοικοκυριά. Το πρόγραμμα θα δεχθεί 350.000 νοικοκυριά για αντικατάσταση έως και τριών ενεργοβόρων συσκευών από τις εξής κατηγορίες:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Το point system θα καθορίσει το ύψος της έκπτωσης, από 35% έως 50%, στον κάθε δικαιούχο, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια που ακόμα όμως δεν έχουν διευκρινιστεί. Πάντως, δεν μπαίνει κάποιο ανώτατο όριο στο εισόδημα και θα μπορούν όλοι, ανεξαιρέτως, να κάνουν αίτηση. Άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), πολύτεκνοι, πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και μονογονεϊκές οικογένειες θα προηγηθούν.

Η επιδότηση δεν συμπεριλαμβάνει τις εξής συσκευές:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γραφτούν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet.
Θα περιμένουν να βγει η έγκριση της αίτησής τους, στην οποία θα μπορούν να περιλαμβάνονται έως τρεις συσκευές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συσκευή να είναι λειτουργική. Θα έρθει ο τεχνικός να ελέγξει ότι το κλιματιστικό εάν είναι σε λειτουργία και θα αποσυρθεί με έναν συγκεκριμένο κωδικό. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσυρσης, ο δικαιούχος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό voucher, με το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να προβεί στην αγορά της καινούργιας ηλεκτρικής συσκευής, κλιματιστικού, ψυγείου και καταψύκτη.

Πώς θα πάρετε τα χρήματα του voucher

Η οικονομική ενίσχυση δεν θα δοθεί με πίστωση ποσού. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό κουπόνι και θα πηγαίνει με αυτό σε οποιοδήποτε κατάστημα για να επιλέξει την καινούρια συσκευή. Εκεί, με την αγορά, θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This