Απογείωση στα αεροδρόμια!

Η κίνηση αγγίζει ή και ξεπερνάει σε κάποια εξ αυτών τα επίπεδα του 2019. Μόνο στο «Βενιζέλος» έχει επανέλθει σχεδόν στο 94%

Must Read

Υψηλές πτήσεις για τα αεροδρόμια της χώρας, με την κίνηση να αγγίζει ή και να ξεπερνάει σε κάποια εξ αυτών τα επίπεδα του 2019. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τον Ιούνιο η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει επανέλθει σχεδόν στο 94% συγκριτικά με τα επίπεδα του ίδιου μήνα του 2019 και οι πτήσεις στο 97%.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Εξαιρετικές είναι, επίσης, οι επιδόσεις και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο Aviation Event, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι, παρά τις νέες κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και παρά το γεγονός ότι σημαντικές τουριστικές αγορές, όπως η Ρωσία λόγω του πολέμου και η Κίνα λόγω του Covid-19, είναι φέτος απούσες, η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας βρίσκεται ήδη σχεδόν στα επίπεδα του 2019.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας ξεκίνησαν πολύ νωρίς φέτος και δείχνουν ότι θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας τη στρατηγική συνεργασία που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ και το άνοιγμα που επιχειρείται σε νέες αγορές, όπως η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Λατινική Αμερική.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στα νησιά του νοτίου Αιγαίου τον Ιούνιο, καθώς στα πέντε διεθνή αεροδρόμια (Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος) προσγειώνεται τις ημέρες αιχμής μία διεθνής πτήση ανά πέντε λεπτά. Ολα δείχνουν ότι οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών τη φετινή τουριστική χρονιά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This