Αναζητούνται έξτρα χρήματα για τις ανακυκλώσεις συσκευών

Τα 150.000.000 ευρώ αποδεικνύονται, τελικά, ελάχιστα, καθώς επαρκούν για να καλύψουν μόλις μία στις έξι αιτήσεις

Must Read

Επιπλέον πόρους για να αυξήσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και να επιδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι αναζητεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα 150.000.000 ευρώ αποδεικνύονται ελάχιστα, καθώς επαρκούν για να καλύψουν μόλις μία στις έξι αιτήσεις. Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μόνο οι 151.450 κατατάχθηκαν στις «οριστικά επιλέξιμες».

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Την ίδια στιγμή, θεωρείται δεδομένη η παράταση των προθεσμιών για την αντικατάσταση συσκευών, που λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου. Η αποστολή των sms στους δικαιούχους για την έκδοση των vouchers άρχισε με καθυστέρηση, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές.

Προκειμένου, λοιπόν, να δοθεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο ΥΠΕΝ σχεδιάζουν να μεταθέσουν για αργότερα την καταληκτική ημερομηνία. «Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και, αν χρειαστεί, και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση», είχε υπογραμμίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Οι ωφελούμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των επιταγών που τους αναλογούν, αρκεί να έχουν λάβει στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού ενημέρωση για την έγκριση της αίτησής τους και τη δυνατότητα έκδοσης των επιταγών τους. Αφού λάβουν το ενημερωτικό SMS, μπορούν να συνδέονται στην ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet, να επιλέξουν το μενού «Οι επιταγές μου» και να κάνουν έκδοση επιταγών.

Εφόσον δεν έχει ληφθεί ακόμα το ενημερωτικό SMS, η επιλογή «έκδοση επιταγών» δεν θα οδηγεί σε έκδοση, αλλά σε απλό ενημερωτικό μήνυμα. Οι ωφελούμενοι αυτοί πρέπει να συνδεθούν και να κάνουν τις παραπάνω ενέργειες μετά τη λήψη του ενημερωτικού SMS.
Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό και επιβεβαιωμένο (μέσω της ηλεκτρονικής του αίτησης) αριθμό κινητού.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ωφελούμενοι

Το κινητό χρησιμοποιείται ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ωφελουμένου (φυσικό πρόσωπο – κάτοχος του κινητού) κατά τη διαδικασία αγοράς και συγκεκριμένα για την αποστολή κωδικού μιας χρήσης, μέσω του οποίου δίδεται η συναίνεση δέσμευσης επιταγής από συγκεκριμένο έμπορο. Για τον λόγο αυτόν δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου αριθμού ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς ωφελουμένους / αιτήσεις. Η χρήση / πιστοποίηση ενός αριθμού σε δεύτερη αίτηση αναιρεί αυτόματα την πιστοποίηση του κινητού στην προηγούμενη αίτηση.

Αν μια εγκεκριμένη αίτηση απολέσει το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κινητό, δεν θα έχει τη δυνατότητα λήψης κωδικού μιας χρήσης και επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας με επιδότηση. Στην περίπτωση αυτή ο ωφελούμενος θα πρέπει να εισέλθει ξανά στην ηλεκτρονική του αίτηση (ακόμα και μετά την έγκριση της αίτησης ή / και την έκδοση των επιταγών), ώστε να εισαγάγει και να επιβεβαιώσει έναν νέο αριθμό κινητού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη αίτηση στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This