«Κύμα» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χιλιάδες ακίνητα από Σεπτέμβριο

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια «καίει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Must Read

Το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου σηματοδοτεί την έναρξη ενός εφιαλτικού χρονικού διαστήματος για χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες της Εφορίας, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να ετοιμάζεται για νέο γύρο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται πως τα αναγκαστικά μέτρα είχαν «παγώσει» κυρίως τον Αύγουστο, έναν μήνα κατά τον οποίο παραδοσιακά δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας είχε καθυστερήσει το πρόγραμμα που βγάζει στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, τα funds, αλλά και την Εφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να κινήσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για χρέη πάνω από 500 ευρώ.

Ολα αυτά σε μια περίοδο που η ακρίβεια «καίει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με τις τιμές στο ρεύμα να χτυπούν το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά και όλη την Ευρώπη να προετοιμάζεται για έναν χειμώνα-εφιάλτη για τα νοικοκυριά, που αναμένεται να εξαφανίσει σχεδόν ολόκληρο το διαθέσιμο εισόδημα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, λοιπόν, βάσει του στρατηγικού πλάνου που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 6.000 e-πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα, η έναρξη των πλειστηριασμών και για τα χρέη προς την Εφορία αναμένεται να γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, με τις οφειλές προς την ΑΑΔΕ να αγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιουλίου 2022.

Υπολογίζεται ότι το 83,4% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρίες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,5% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων. Επίσης, 8.091 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This