Με νέα επιταγή ακρίβειας προσπαθεί να «ψήσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πάλι η κυβέρνηση!

Την προανήγγειλε ο Σταϊκούρας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων μέτρων από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Must Read

Στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς κυβέρνησης για τη διανομή μιας νέας επιταγής ακρίβειας μέσα στο φθινόπωρο προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες». Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, η επιταγή ακρίβειας αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με στόχο την αναχαίτιση του ισχυρότατου κύματος ακριβείας που πλήττει για σχεδόν 14 μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο είναι το ποσό της ενίσχυσης να μην είναι ενιαίο για όλους, όπως τα 200 ευρώ που δόθηκαν το περασμένο Πάσχα. Φυσικά, στόχος είναι τόσο η διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων όσο και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να υπάρχουν «ζώνες» δικαιούχων, με την επιδότηση να αρχίζει από τα 100 έως τα 130 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 200 με 250 ευρώ. Το τελικό ποσό του επιδόματος αναμένεται να κλειδώσει τις επόμενες ημέρες, όταν θα οριστικοποιηθεί το ύψος του δημοσιονομικού χώρου, το οποίο θα κριθεί από τα φορολογικά έσοδα, τις τουριστικές εισπράξεις, αλλά και το ποσοστό της ανάπτυξης κατά το β’ τρίμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο επίδομα το Πάσχα είχε καταβληθεί στις εξής πέντε κατηγορίες:

– 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν λάβει 200 ευρώ

– 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού

-241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

– 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ

– 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν λάβει 200 ευρώ

Διαβάστε ακόμα:

Βουνό τα χρέη! Έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This